woensdag 21 oktober 2009

Esos locos bajitos


Kinderen in Spanje draaien mee in het dagelijkse leven en moeten zich aanpassen in de volwassenenwereld en niet andersom zoals vaak in Nederland het geval is. Baby's en kleine kinderen staan altijd in het middelpunt van de belangstelling tijdens bijeenkomsten en vieringen en worden vaak uitgebreid en luidruchtig vertroeteld en gekust.
De opvoeding van de kinderen is in Spanje de taak van de ouders en van de hele gemeenschap waar de kinderen opgroeien. Het is erg gebruikelijk bijvoorbeeld dat kinderen op straat worden aangesproken door een passant als ze iets verkeerds hebben gedaan of gezegd, dit zou in Nederland niet geaccepteerd worden door de ouders. Ook bemoeien zich alle familieleden met de opvoeding van de kinderen.


En España los niños participan en la vida de diario y han de adaptarse en el mundo de los adultos y no al revés tal como suele ocurrir en Holanda. Los bebés y los niños pequeños forman el centro de atención durante reuniones y festividades y se les besa y achucha de manera demostrativa y ruidosa.
La educación de los niños en España no es únicamente tarea de los padres sino también de toda la comunidad en la que viven. En España es muy habitual que los niños sean corregidos en su comportamiento en la calle por gente que pasen casualmente por el lugar, cosa que en Holanda sería impensable y no sería aceptado por los padres. El resto de la familia desempeñan un papel activo en la educación de los niños.

esos = die
locos = gekke
bajitos = kleintjes (qua lengte)

Powered bij Español Universal Spaans op maat, Spaans voor bedrijven, Spaans voor kinderen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten